"ΑΙ ΑΔΟΥΣΑΙ"

Λάβαμε και σας προωθούμε την επιστολή-πρόσκληση της δρος Σέβης Μαζέρα, Διπλωματούχου Βυζαντινής & Εκκλησιαστικής Μουσικής, καθηγήτριας Βυζαντινής Μουσικής,  Iδρύτριας & Δομεστίκαινας του Χορού Ψαλτριών "ΑΙ ΑΔΟΥΣΑΙ", για την προσφορά μαθημάτων μελέτης του Κανόνος του Ακαθίστου Ύμνου.

Ακολουθεί η επιστολή:

Καλή και ευλογημένη Σαρακοστή!

Σας ανακοινώνω πως λόγω της δύσκολης περιόδου την οποία διανύουμε αποφάσισα να προσφέρω μαθήματα για την μελέτη του Κανόνα του Ακαθίστου εντελώς ΔΩΡΕΑΝ ως μία προσφορά στήριξης στις απανταχού ψάλτριες. ΞΕΚΙΝΑΜΕ ΤΗΝ ΔΕΥΤΈΡΑ 22/3/2021! Δηλώστε συμμετοχή με μήνυμα στο προσωπικό μου e-mail (Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.).
 
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΉ ΟΜΑΔΑ ΜΕΛΕΤΗΣ :
Όσες Ψάλτριες από την Ελλάδα ή και το εξωτερικό επιθυμείτε να συμμετάσχετε στην ομάδα μελέτης του μουσικού κειμένου του Κανόνα του Ακαθίστου Ύμνου (παραλλαγή και μέλος):"Κανών θεοτοκίος εις τον Ακάθιστον Ύμνον". Οι ειρμοί ποίημα Ιωάννου του Δαμασκηνού (+753 περ.), τα τροπάρια Ιωσήφ του Υμνογράφου (+ 883). Μέλος Ιωάννου λαμπαδαρίου (1839) κατά μίμηση Πέτρου Βυζαντίου (+ 1808), "Ανοίξω το στόμα μου" ήχος δ΄ λέγετος. Ακολουθία των Χαιρετισμών εις την Υπεραγία Θεοτόκο.
Με την δήλωση συμμετοχής θα σας στείλω την παρτιτούρα σε μορφή pdf .
Με την ευχή και προσευχή σύντομα να ψάλλουμε δια ζώσης στις εκκλησιές μας!
Ο κύκλος των σεμιναριακών μαθημάτων περιλαμβάνει 4 δίωρες διαδικτυακές συναντήσεις τις Δευτέρες 22/3, 29/3, 5/4 και 12/4, ώρα 19.00 - 21.00 στην πλατφόρμα Skype.
Επίσης μπορεί να προγραμματιστεί και μία 5η συνάντηση για την Δευτέρα 19/4 (της Βουβής) για την μελέτη του Δοξαστικού ιδιόμελου "Κύριε η εν πολλαίς αμαρτίαις' σε ήχο πλ.δ΄ σε μελοποίηση του Πέτρου Πελοποννησίου.
 
Καλή μας διαδικτυακή αντάμωση!
 
Με τιμή,
Δρ. Σέβη Μαζέρα,
Διπλωματούχος Βυζαντινής & Εκκλησιαστικής Μουσικής,
Καθηγήτρια Βυζαντινής Μουσικής,
Ιδρύτρια & Δομεστίκαινα του Χορού Ψαλτριών "ΑΙ ΑΔΟΥΣΑΙ'"
Τηλ. Επικοινωνίας : +306977298648