Εξωτερική Ιεραποστολή

ΠΡOΓΡΑΜΜΑ
αναπτυξιακής βοήθειας στις χώρες Μπενίν και Τόγκο
του ΚΕΝΤΡΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΑΦΡΙΚΗΣ (Κ.Ε.Κ.Υ.Α.)

Το ΚΕΚΥΑ είναι αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία που ιδρύθηκε το 2004 από μερικούς πανεπιστημιακούς καθηγητές διαφόρων κλάδων (Ν. Αλιπράντη, του Τμήματος Νομικής, και Μ. Σαρρή, της Πολυτεχνικής Σχολής του Παν/μίου Θράκης, Π. Μπεχράκη, της Ιατρικής Σχολής του Παν/μίου Αθηνών), του εκλιπόντος εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ε. Κρουσταλάκη, του οικονομολόγου Γ. Περιστάνογλου και λίγους άλλους έμπιστους φίλους και συναδέλφους. Σκοπός της είναι να συμβάλει στην μείωση της εξαθλίωσης μερικών από τις φτωχότερες χώρες του κόσμου και συγκεκριμένα αυτών της δυτικής υποσαχάριας Αφρικής (Μπενίν, Τόγκο, κλπ.). Η δράση της μέχρι τώρα έχει εστιασθεί στην κατασκευή δημοτικών σχολείων στο Μπενίν (περιοχή Σού) και ξυλουργικής σχολής (στην πόλη Abomey), ήδη δε έχει εξευρεθεί χώρος 10.000 τ.μ. (στην πόλη Ah?p? του Τόγκο) για την κατασκευή σχολείου και ορφανοτροφείου.

Το Υπουργείο Εξωτερικών (διεύθυνση ΥΔΑΣ-4) είχε προκηρύξει πρόσκληση για την υποβολή προγραμμάτων αναπτυξιακής βοήθειας και για πρώτη φορά ζητούσε  συγχρηματοδότηση από τις ΜΚΟ της τάξεως του 50% (μέχρι τώρα το ποσοστό ήταν 25%).Από τις επαφές μας με το ΥΠΕΞ όμως έχει καταστεί σαφές ότι η κρατική χρηματοδότηση αποκλείεται επ? αόριστον.

Το ΚΕΚΥΑ έχει καταρτίσει πρόγραμμα συνολικού ποσού 62.500 ευρώ το οποίο αναλυτικά είναι το εξής:
i) Κατασκευή Κέντρου Υγείας στο Μπενίν (περιοχή Σού).
? Προϋπολογισμός: 30.000 ευρώ (κατά προσέγγιση).
ii) Κατασκευή σχολείου (δημοτικού και γυμνασίου) στο Τόγκο (πόλη Ah?p?).
? Προϋπολογισμός: 28.500 ευρώ (κατά προσέγγιση).
iii) Γεώτρηση πηγαδιού (στην ίδια πόλη του Τόγκο).
? Προϋπολογισμός: 4.000 ευρώ (κατά προσέγγιση).


Παρ?όλες τις αρνητικές εξελίξεις ή μάλλον εξαιτίας αυτών απευθύνουμε θερμή παράκληση σε όλους όσους θα μπορούσαν να συμβάλουν στην έστω μερική πραγματοποίηση του αναφερθέντος προγράμματος.
Οι τραπεζικοί λογαριασμοί του ΚΕΚΥΑ είναι οι εξής:


ALPHA Bank: 124-2320-002713
Εθνική Τράπεζα: 120/29623738
Εμπορική Τράπεζα: 85521748


Εννοείται ότι θα δοθεί απόδειξη για όποια κατάθεση εφόσον μας γνωστοποιηθεί η διεύθυνση του καταθέτου. Η διεύθυνση του ΚΕΚΥΑ είναι:
Δεξαμενής 12, Τ.Κ. 14563 Κηφισιά, Τηλ.: 2106200514, Fax: 2106202656, e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., Ιστοσελίδα: http://www.africa-worry.gr

Ο Πρόεδρος της Εταιρείας

Καθηγητής Νικήτας Αλιπράντης