ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΘΕΟΛΟΓΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ

ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΘΕΟΛΟΓΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ

Διεύθυνση:Λεωφ. Δανάης 2, 8042 Πάφος. Τηλ.:26843610.email: n.zacharopoulos@nup.ac.cy

26/5/2015

Θεολογικές Σπουδές στο Πανεπιστήμιο «Νεάπολις» Πάφου 

Το ιστορικό του Πανεπιστημίου. Το Πανεπιστήμιο Νεάπολις, στην Πάφο, ιδρύθηκε στο πλαίσιο ενός Προγράμματος (Neapolis Smart EcoCity), που αποβλέπει στη δημιουργία μιας νέας πόλης, στην ήδη υφιστάμενη, η οποία να έχει ως βάση της την παροχή υψηλής υφής μόρφωση, μέσω του Πανεπιστημίου, αλλά και μέριμνα για την υγεία των πολιτών, μέσω των μονάδων υγείας. Το Πανεπιστήμιο και το Νοσοκομείο αποτέλεσαν την αρχή της υλοποίησης του Προγράμματος αυτού, που προβλέπεται να επεκταθεί περαιτέρω με τις νέες προβλεπόμενες εγκαταστάσεις. Η μέχρι σήμερα επιτυχής λειτουργία τους αποτελεί γεγονός αναμφισβήτητο. Πλήθος πολιτών προστρέχει στις, υψηλής ποιότητας, υπηρεσίες του Νοσοκομείου, ενώ η θεμελίωση της προσφοράς του Πανεπιστημίου, με τα πολλά Τμήματα και Μεταπτυχιακά προγράμματά του, στη βάση της επιδίωξης της αριστείας, μέσω του επίλεκτου διδακτικού προσωπικού, δίνει το στίγμα ενός ιδρύματος που δεν μετεξελίχθηκε από Κολλέγιο σε Πανεπιστήμιο, αλλά ιδρύθηκε ως ανώτατο εκπαιδευτικό ίδρυμα.

Οι Θεολογικές Σπουδές. Οι Θεολογικές Σπουδές βρήκαν φιλόξενη στέγη και στοργή στο Μοναδικό αυτό Πανεπιστήμιο και έχουν ήδη αποφέρει αγλαόκαρπα αποτελέσματα. Πλέον των εκατόν εβδομήντα σπουδαστών (170), κληρικών (μεταξύ των οποίων και δυο μητροπολίτες) και λαϊκών (μεταξύ των οποίων όχι μόνο θεολόγοι, αλλά φιλόλογοι, δάσκαλοι, νηπιαγωγοί, θετικών επιστημών, νομικοί) παρακολούθησαν και συνεχίζουν να παρακολουθούν τα μαθήματα, ενώ μεγάλος αριθμός τους έχει εκπονήσει και τις Διπλωματικές μελέτες και έχει επάξια λάβει τον τίτλο του Μαγίστρου της Θεολογίας (Master in Theology), που είναι αναγνωρισμένος από το ΚΥ.Σ.Α.Τ.Σ και το ΔΟΑΤΑΠ.

Το Πρόγραμμα. Λειτουργεί εντατικής υφής Πρόγραμμα:

Οκτώ μαθημάτων

Τριών εξαμήνων

Διπλωματική μελέτη

90 ESTS 

Καθηγητές: Οι πλέον ενδεδειγμένοι. Διδάσκουν οι κκ. Μαντζαρίδης, Ζαχαρόπουλος, Ταρνανίδης, Βασιλειάδης, Βασιλόπουλος, Στάθης, Μαρτζέλος, Μητροπ. Αρκαλοχωρίου Ανδρέας, Μητροπ. Ιλίου Αθηναγόρας, π. Αδαμάντιος Αυγουστίδης, Φίλιας, Παπαδοπούλου, Μητροπούλου, Κουτρουμπέλη.

Δευκολύνσεις:

Διεξαγωγή Προγράμματος εντός δυο μη συνεχόμενων εβδομάδων

α)  Πρώτη εβδομάδα 6 ημερών

β) Δεύτερη εβδομάδα 4 ημερών, κατά τις οποίες διεξάγεται και η      γραπτή δοκιμασία

Η μετακίνηση από την Ελλάδα, Αθήνα-Θεσσαλονίκη-Χανιά, γίνεται με επιβάρυνση των σπουδαστών,  με τις αερογραμμές της Ryanair που έχουν πολύ χαμηλό κόστος (από 20-50€) και η παραλαβή του ερχόμενου γκρουπ σπουδαστών (όχι μεμονωμένα) από το αεροδρόμιο πραγματοποιείται με μέριμνα και έξοδα του Πανεπιστημίου.

Η διαμονή των σπουδαστών στο Πανεπιστήμιο είναι δωρεάν. Το Πανεπιστήμιο διαθέτει ξενοδοχειακές εγκαταστάσεις.

Προσφέρεται δωρεάν και το πρωινό.

Η δαπάνη για τη λοιπή διατροφή επιβαρύνει τον σπουδαστή (γεύμα οσπρίων ή λαχανικών 3,5€, κρέας ή ψάρι 5,5€).

Δίδακτρα προσιτά.

Παροχή οικονομικής ενίσχυσης σε σπουδαστές  που χρήζουν βοηθείας.

Προσφορά μιας καλής δυνατότητας απόκτησης περαιτέρω μόρφωσης και προϋποθέσεων για καταξίωση στον επαγγελματικό χώρο (αξιολόγηση).