Πρόσκληση για αποστολή εκπαιδευτικού υλικού

www.gjre.gr

follow us: @greekjournalreligiouseducation

Πρόσκληση για αποστολή εκπαιδευτικού υλικού

ΕλΘΕ/Ελληνική Περιοδική Έκδοση για τη Θρησκευτική Εκπαίδευση

Αγαπητοί και αγαπητές

Το περιοδικό ΕλΘΕ (Ελληνική Έκδοση για τη Θρησκευτική Εκπαίδευση), εκτιμώντας τις τρέχουσες ανάγκες της εκπαιδευτικής διαδικασίας στους δύσκολους καιρούς της πανδημίας, στο προσεχές ειδικό τεύχος θα φιλοξενήσει εκπαιδευτικό υλικό (σχέδια και σενάρια μαθήματος στη δια ζώσης ή εξ αποστάσεως διδασκαλία). Θα θέλαμε αυτή η πρωτοβουλία να αποτελέσει ένα ελάχιστο αλλά λειτουργικό διδακτικό βοήθημα για όλους τους εκπαιδευτικούς της τάξης. Στην εποχή της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης είναι πολύ υποστηρικτικό να μπορούμε να μοιραζόμαστε και να αντλούμε από την κοινή εμπειρία της διδακτικής μας πράξης.

Σας προσκαλούμε, λοιπόν, και σας παροτρύνουμε να

συμβάλλετε με τη διάθεση και την εμπειρία σας σε αυτήν την σημαντική προσπάθεια. Μπορείτε να στέλνετε το εκπαιδευτικό υλικό που έχετε δημιουργήσει, μέχρι την 30η Ιουνίου 2021. Ως κριτήρια δημοσίευσής του ας έχουμε υπόψη μας τα εξής:

  • Να έχει εφαρμοστεί στην πράξη και να έχει αξιολογηθεί η διδακτική του επάρκεια.

  • Να αποτελεί πρωτότυπο υλικό, μη δημοσιευμένο αλλού.

  • Να είναι σωστά με βάση τις σχετικές οδηγίες προσαρμοσμένο στην ειδική ΦΟΡΜΑ αποστολής εκπαιδευτικού υλικού, η οποία είναι αναρτημένη στην ιστοσελίδα του περιοδικού: http://www.gjre.gr/instructions/educational

  • Να χαρακτηρίζεται από παιδαγωγική και επιστημονική αρτιότητα (κατάλληλη μέθοδος, ρεαλιστική δυνατότητα εφαρμογής, δραστηριότητες, υλικό κ.ά.).

  • Να άπτεται θεμάτων/ενοτήτων σχετικών με τη Θρησκευτική Εκπαίδευση ή και άλλων θεμάτων/ενοτήτων, που μπορούν όμως να αξιοποιηθούν στο πλαίσιο της διαθεματικότητας, ανεξάρτητα από βαθμίδα εκπαίδευσης.

  • Να αποσταλεί στην ηλεκτρονική διεύθυνση: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Με εκτίμηση

Η συντακτική ομάδα του περιοδικού ΕλΘΕ