3η Πανελλήνια Συνάντηση Θεολόγων

Η Ορθόδοξη Θεολογία μεταξύ κριτικής σκέψης και ανορθολογισμού

6 Σεπτεμβρίου – 8 Σεπτεμβρίου 2019

Ελληνογαλλική Σχολή Ουρσουλινών (Ψυχάρη 10, Ν. Ψυχικό)

Αθήνα

Ο Πανελλήνιος Θεολογικός Σύνδεσμος «ΚΑΙΡΟΣ-για την αναβάθμιση της Θρησκευτικής Εκπαίδευσης» διοργανώνει την 3η Πανελλήνια Συνάντηση Θεολόγων με σκοπό την ανάπτυξη του θεολογικού και διεπιστημονικού διαλόγου και της παιδαγωγικής προσέγγισης της θεολογικής γνώσης.

 

Η 3η Πανελλήνια Θεολογική Συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα, 6-8 Σεπτεμβρίου 2019, λίγο πριν χτυπήσει το πρώτο κουδούνι της σχολικής χρονιάς, στον φιλόξενο και λειτουργικό χώρο της Ελληνογαλλικής Σχολής, Ουρσουλινών (Ψυχάρη 10), με θέμα.

«Η Ορθόδοξη Θεολογία μεταξύ κριτικής σκέψης και ανορθολογισμού"

Η επιστήμη και το Χριστιανικό Ευαγγέλιο είναι παλιοί γνώριμοι και συγκάτοικοι στην ιστορία και τον πολιτισμό. Αυτό που θα μας απασχολήσει είναι η θέση της θεολογίας μέσα σε μια κοινωνία όπου, από τη μια, η επιστήμη γίνεται όμηρος κοινωνικών αντιθέσεων και ομάδων συμφερόντων και, από την άλλη, ο ανορθολογισμός ελκύει τους πάντες με (αυτο)καταστροφικά αποτελέσματα, αλώνοντας, με την ψευδή ή αληθινή πληροφόρηση των ΜΜΕ, των κοινωνικών δικτύων και άλλων μηχανισμών, χωρίς ή με ελλιπή θεσμικό δημοκρατικό έλεγχο, την εκπαίδευση, την πολιτική, τη διανόηση. Αυτό που θα επιδιώξουμε είναι να διερευνήσουμε σε αυτό το περιβάλλον ποια μπορεί να είναι η δύναμη του χριστιανού να φέρει μία νέα κοινωνία, να αλλάξει και να μεταμορφώσει στο παρόν τον κόσμο.

Γενική συμμετοχή:

1.Προεγγραφές ( μέχρι και 4 Σεπτεμβρίου) 20€

2.Εγγραφές (ημέρες συνεδρίου) 30€

Νέοι/ες αδιόριστοι/ες θεολόγοι, νέοι/ες ερευνητές/τριες, φοιτητές/τριες

1.Προεγγραφές ( μέχρι και 4 Σεπτεμβρίου) 15€

2.Εγγραφές (ημέρες συνεδρίου) 20€

Οι προεγγραφές γίνονται με κατάθεση χρημάτων στον λογαριασμό στην οποία θα πρέπει να φαίνεται το όνομα και επώνυμο καταθέτη.

ΑLPHA BANK

IBAN: GR4901402140214002310004435 (Δικαιούχοι: ΠΑΝΑΓΑΚΗΣ ΑΝΤ., ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΓΕΩΡ., ΚΑΠΕΤΑΝΑΚΗΣ ΓΕΩΡ.)

Όσοι και όσες προεγγραφούν αποστέλλουν στην ηλ. διεύθυνση Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. ειδοποίηση είτε με σαρωμένο αντίγραφο κατάθεσης ή με το όνομα και τον αριθμό καταθετηρίου, για να δηλώσουν την προεγγραφή.

Οργάνωση: Πανελλήνιος Θεολογικός Σύνδεσμος ΚΑΙΡΟΣ

Ακολουθεί το πρόγραμμα της 3ης Πανελλήνιας Συνάντηση Θεολόγων

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΘΕΟΛΟΓΙΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΚΑΙΡΟΣ

για την αναβάθμιση της θρησκευτικής εκπαίδευσης