3ο ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ ΚΑΙ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ από το Παράρτημα Κεντρικής Μακεδονίας

3ο  ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ ΚΑΙ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ

                                       

Παράρτημα Κεντρικής Μακεδονίας

Θεσσαλονίκη 6- 11- 2016

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

          Το 3ο Εργαστήριο σχεδιασμού και υλοποίησης του νέου Προγράμματος Σπουδών του Μαθήματος των Θρησκευτικών ολοκληρώθηκε με την παρουσίαση βιωματικών τεχνικών συμμετοχικής μάθησης από συναδέλφους που εφαρμόζουν τα νέα προγράμματα, την Παρασκευή  4 /11/ 2016 από τις 17:00- 20:00 στο Εργαστήριο χριστιανικής παιδαγωγικής της Θεολογικής Σχολής του ΑΠΘ.

151116

 

          30 συνάδελφοι Γυμνασίου και Λυκείου συμμετείχαν σε συνθήκες προσομοίωσης τάξης  1ον  στην τεχνική Artfulthinking με την κ. Ακανθοπούλου Ρόη, καθηγήτρια του Διαπολιτισμικού σχολείου Θεσσαλονίκης, 2ον  στις βιωματικές τεχνικές δράματος στην εκπαίδευση (διάδρομος συνείδησης και ανακριτική καρέκλα) με τον κ. Γιώργο Λαδόπουλο, καθηγητή του 2ου Γυμνασίου Ευκαρπίας και 3ον  στην τεχνική συμμετοχικής μάθησης με την κ. Ξανθή Αλμπανάκη, καθηγήτρια του Πειραματικού ΓΕΛ του ΠΑΜΑΚ.

1511161

           Η ενεργητική βιωματική μάθηση που προτείνεται στα νέα Προγράμματα Σπουδών χρειάζεται συστηματική επιμόρφωση με τη συμμετοχή των ίδιων των εκπαιδευτικών σε βιωματικά σεμινάρια. Η προσωπική εμπειρία των εκπαιδευτικών, η ανταλλαγή απόψεων, η ενημέρωση και η αλληλοβοήθεια συμβάλουν στην εφαρμογή των νέων Προγραμμάτων και στην αναβάθμιση του Μαθήματος των Θρησκευτικών.

15111611

           Ευχαριστούμε τους συναδέλφους και τους σχολικούς Συμβούλους κ.Στράντζαλη Πολύβιο, κ. Συργιάννη Μαρία και την κ. Μιχαλοπούλου Ελένη που είχαν την ευθύνη της υλοποίησης του 3ου  Εργαστηρίου.