Με αφορμή την εορτή των Τριών Ιεραρχών, ο Πανελλήνιος Θεολογικός Σύνδεσμος «ΚΑΙΡΟΣ» προγραμματίζει εκδήλωση διαλόγου, η οποία θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά, μέσω εφαρμογής τηλεδιάσκεψης, την Τετάρτη 31 Ιανουαρίου 2024, ώρα 19:00-20:30.

Κεντρικός ομιλητής θα είναι ο Παναγιώτατος Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ. Φιλόθεος, με θέμα «Τρεις Ιεράρχες: πνοή αύρας λεπτής».

Την εκδήλωση προλογίζει ο Χρυσόστομος Σταμούλης, Κοσμήτορας Θεολογικής Σχολής Α.Π.Θ.

Την ομιλία σχολιάζει ο Σταύρος Γιαγκάζογλου, Αν. Καθηγητής Τμήματος Θεολογίας Ε.Κ.Π.Α.

Τη συζήτηση συντονίζει ο Χρήστος Καρακόλης, Καθηγητής Τμήματος Θεολογίας Ε.Κ.Π.Α., Πρόεδρος του Πανελλήνιου Θεολογικού Συνδέσμου «ΚΑΙΡΟΣ».

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στη διαδικτυακή διεύθυνση: https://bit.ly/48B248q

Η εκδήλωση είναι ανοικτή στα Mέλη του Συνδέσμου και κάθε ενδιαφερόμενο/η εκπαιδευτικό και προσκαλούμε όλες και όλους να συμμετέχουν.

                                                                  Afisa

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ
gjre

Το περιοδικό ΕλΘΕ (Ελληνική Έκδοση για τη Θρησκευτική Εκπαίδευση) / GjRE (Greek Journal of Religious Education) είναι μία διεθνής επιστημονική περιοδική έκδοση με αξιολόγηση (peer-review) που έχει έδρα στην Ελλάδα και ανήκει στον Πανελλήνιο Θεολογικό Σύνδεσμο «ΚΑΙΡΟΣ -για την αναβάθμιση της θρησκευτικής εκπαίδευσης». Δημοσιεύει άρθρα στην ελληνική και την αγγλική γλώσσα σχετικά με την Θρησκευτική Εκπαίδευση, την Παιδαγωγική και τη Θεολογία.

περισσότερα...

 

 

Χολαργός 29-10-2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το Δ.Σ του συλλόγου μας συνεχίζοντας τον κύκλο των επαφών του, συναντήθηκε σήμερα  29-10-2014 και ώρα 13.00 μ.μ., στο Υπουργείο Παιδείας με τον αρμόδιο για θέματα Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Υφυπουργό Παιδείας & Θρησκευμάτων κ. Αλέξανδρο Δερμεντζόπουλο. Στη συν?ντηση εκ μέρους του διοικητικού συμβουλίου πήραν μέρος ο Πρόεδρος κ. Ανδρέας Αργυρόπουλος και το μέλος κ. Δημήτριος Μόσχος, ενώ παρέστη και ο κ. Σταύρος Γιαγκάζογλου με την ιδιότητα του συμβούλου του υπουργού Παιδείας. Κατά την επακολουθήσασα συζήτηση και αφού τα μέλη του Δ.Σ παρουσίασαν  τη φυσιογνωμία του συλλόγου, τους στόχους του και τις μέχρι σήμερα δραστηριότητές του, εθίγησαν όλα τα θέματα, που ενδιαφέρουν το σύλλογο και τα μέλη του αλλά και γενικότερα την θεολογική εκπαιδευτική κοινότητα. Πιο συγκεκριμένα αφού αναπτύχθηκε η συλλογιστική  του συλλόγου μας,  για το περιεχόμενο και το χαρακτήρα του μαθήματος των Θρησκευτικών,  με παράλληλη  επισήμανση της σπουδαιότητος του εγχειρήματος  του νέου ΠΣ (Δημοτικού-Γυμνασίου),  στη συνέχεια  δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση στο θέμα των απαλλαγών από το μάθημα στα σχολεία, ενώ συζητήθηκε διεξοδικά,  η αδιοριστία των συναδέλφων θεολόγων εκπαιδευτικών με όλες τις παραμέτρους της  δηλ. τις κενές θέσεις κατά το τρέχον σχολικό έτος και τις περιορισμένες προσλήψεις αναπληρωτών. Ο κ. Υφυπουργός άκουσε με προσοχή και ενδιαφέρον τις θέσεις του Δ.Σ και δεσμεύτηκε για την μελέτη όλων των θεμάτων που έθιξαν τα μέλη του.

Για το Δ.Σ

Ο Πρόεδρος                                                                                                                  Ο Γ. Γραμματέας

Ανδρέας Αργυρόπουλος                                                                                   Γεώργιος Παπαδόπουλος